Nyhet

Fitesa, världsledande inom nonwoven för hygienindustrin, tecknar avtal med Protak

Av Per Gannå10 Jan, 2019

En av världens största tillverkare och leverantörer av nonwoven till hygienindustrin, Fitesa Sweden AB, tecknar avtal med Protak.

Fitesa har i 6 månader redan varit igång med Protak och resultaten har varit mycket goda. ”Vi har utvärderat Protak i ungefär ett halvår och vet vad det gör. Följaktligen var det väldigt enkelt att avgöra huruvida vi skulle teckna ett längre avtal eller inte. Att version 9 nu har kommit, med alla förbättringar och nyheter, gör ju inte saken sämre”, säger platschef Camilla Mattson på Fitesa Sweden.
Protaks VD Per Gannå menar att det här är ett bra exempel på hur bra grundkonceptet i Protaks lösning är. ”Vi är ju extremt starka inom pappers- och massindustrin, det vet alla sen tidigare. Men vårt koncept fungerar otroligt väl, i vissa avseenden helt outstanding, i många olika branscher och sammanhang. Vi ser fler och fler industrier öppna upp ögonen för vårt sätt att förstå och mäta verkningsgraden, skapa förståelse och få beslutsunderlag. Exempelvis som här inom nonwoven-industrin och framställandet av polymera material.”
Fitesa tillverkar nonwoven som är ett mjukt, textilliknande material, baserat på tunna polymerfibrer. Fitesas material går främst till blöjor, bindor och inkontinensskydd. Fitesa har produktionsenheter förutom i Europa även i Nordamerika, Sydamerika, Asien och i Mellanöstern.
För mer information
Per Gannå, vd, 070 – 556 69 95, per.ganna [at] protak.se
OM PROTAK: Vi utvecklar och säljer ProTAK, en webbaserad produkt för produktionsoptimering och TAK/OEE. Vår lösning är marknadsledande när de gäller visualisering av kapacitetsutnyttjande inom processindustri. Våra installationer hanterar produktionsvärden på över 100 miljarder kronor, hos kunder som exempelvis Billerud Korsnäs, Holmen och SCA.