Nyhet

ProTAK blir en del av AFRY

2021-01-14

Fr o m den 4 januari 2021 är ProTAK Systems en del av AFRY. ProTAKs webbaserade mjukvara för produktionsoptimering faller väl in i AFRYs strategiska ambition inom digitalisering och hållbarhet samtidigt som båda bolagen ser stor potential till utveckling av befintliga produkter genom en samlad kompetens.

ProTAK kommer därmed kunna erbjuda våra kunder ett ännu bättre verksamhetsstöd genom att kombinera vår kompetens med AFRYs specialister och verksamhet i övrigt för att därigenom möta upp till våra kunders behov i än högre grad, både lokalt och globalt. Detta med mål om att bli världsledande leverantör av produktionssystem för processindustrin.

Foto: Håkan Nordström

”Med ProTAKs och AFRYs satsning framåt skapas bra förutsättningar att tillsammans utveckla och anpassa vårt erbjudande ytterligare för att hjälpa våra kunder ännu bättre. Vi ser stor potential och synergier med våra och ProTAKs produkter och kraften i att samla vår expertis från respektive bolag”, säger David Andersson, Business Unit Digitalisering inom AFRY.

”Att bli en del i ett bolag som AFRY med betydligt större kapacitet ger oss bättre förutsättningar att utvecklas vidare. Samtidigt som vi ser att de skapar en annan trygghet i vår kundleverans. Vi har vuxit med vår produkt men är nu redo att ta steget vidare till en annan nivå. Vi ser fram emot de möjligheter vi kan åstadkomma tillsammans”, säger Per Gannå, VD på ProTAK Systems.


För ytterligare information, välkommen att kontakta:

  • Per Gannå, VD ProTAK Systems, 070 556 69 95
  • Mikael Fränckel, Head of Process Industries Sweden, 070 593 69 96
  • David Andersson, Business Unit Manager Digitalisation, 072 501 05 45
OM PROTAK SYSTEMS: Vi utvecklar och säljer ProTAK, en webbaserad produkt för produktionsoptimering och TAK/OEE. Vår lösning är marknadsledande när det gäller visualisering av kapacitetsutnyttjande inom processindustri. Våra installationer hanterar produktionsvärden på över 100 miljarder kronor, hos kunder som exempelvis Billerud Korsnäs, Holmen och SCA.
OM AFRY:
Kort om AFRY – ett modernt bolag i framkant
I februari 2019 gick ÅF och Pöyry samman i ett gemensamt bolag för att bilda ett ledande europeiskt ingenjörs- och konsultbolag och vara drivande i utvecklingen inom digitalisering och hållbarhetsarbete. Senare samma år enades bolaget ÅF Pöyry AB under det nya varumärket AFRY.
AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning som hjälper sina kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering. Inom AFRY jobbar 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri och energi, som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer. Cirka 9 000 av dessa verkar inom Sverige.
Bolaget (ÅF Pöyry AB) omsätter årligen 20 miljarder SEK och har verksamhet i 40 länder och projekt i fler än 100 länder. Läs gärna mer afry.com